Warka nr 11 i 12 APA 12Blg 2x20L - 30.05.2014

Zasyp:

5,9 kg Pilzneński Strzegom

1,1kg Wiedeński Castel Malting

0,2 kg Cara-red 50 EBC Weyermann

1kg ryżu

 

Zacieranie:

Wszystko razem w temp

Potem wysłądzanie do dwóch oddzielnych fermentatorów. Chmielone będą osobno.

Warka 1:

60' - Marynka - 15g

45 - 10g Centenial + 10g Simcoe + 10g Cascade

0' -  10g Centenial + 10g Simcoe + 10g Cascade

Dry Hop - 10g Centienial + 10g Simcoe + 20g Cascade

Wyszło jakieś 22L

Warka 2:

60' - Marynka - 15g

45 - 10g Centenial + 10g Simcoe + 10g Cascade

50' - 15g Kolendry z Kamisu

0' -  20g Cascade

Dry Hoop - 30g Cascade'

wyszło jakieś 17L

 

 

 

Uwagi:

6.06 - przelane na cichą i wsypany chmiel w granulacie

11.06 - dodałem do warki 1 (tej bez kolendry) 5g żelatyny rozrobione w szkalnec gorącej wody.